Zece ponturi pentru a avea un par sanatos vara


            Exista doi factori care iti afecteaza puternic parul in lunile de vara - soarele si apa de mare, sau cea de la piscina. Stilistul spaniol Alberto Cerdan iti propune cateva idei despre cum sa iti ingrijesti parul vara, astfel incat sa arate frumos si stralucitor si in toamna sa nu fii nevoita sa il scurtezi prea mult.
            Soarele. Potrivit celebrului hair stylist, soarele usuca parul si il face mai fragil. In consecinta va creste mult mai incet si se va regenera mai lent. Privind scalpul, Cerdan spune ca si el este afectat de soare, mai ales atunci cand parul nu este curat.
            Apa marii si cea din piscine - Cerdan este de parere ca apa marii este buna pentru par si pentru scalp, dar spune ca e mai bine sa iti clatesti parul cu apa dulce curata ca sa elimini sarea. In ceea ce priveste apa din piscine, Cerdan spune ca este foarte agresiva cu parul si altereaza culoarea in cazul in care ai parul vopsit.


Ce trebuie sa faci ca sa iti protejezi parul? Trebuie doar sa urmezi sfaturile expertului.

1. Cand esti la plaja sau cand mergi pe strada prin soare acopera-ti parul cu o esarfa sau poarta o palarie.
2. Nu te duce la plaja cu parul nespalat, deoarece efectele negative ale soarelui vor fi si mai intense.
3. Foloseste pe plaja un ulei care sa iti protejeze parul. Optim ar fi sa folosesti ulei de nuca de cocos, care iti hidrateaza parul si il protejeaza.
4. In timpul verii, din cauza caldurii si a prafului, iti poti spala parul in fiecare zi, atat timp cat folosesti un sampon hidratant pentru uz zilnic.
5. Ai grija cu placa de intins parul. Pe timpul verii, orice sursa de caldura poate prejudicia calitatea firului de par. Chiar daca ai o placa performanta cu o tehnologie care protejeaza parul, evita sa o folosesti pe timpul verii. Oricum, buclele lejere si aspectul dezordonat sunt mult mai sexy vara.
6. Cand te duci la plaja, ai grija sa  nu ai in par resturi de spuma, fixativ sau gel deoarece asta face ca firul de par sa devina mult mai fragil si sa se rupa mai repede.
7. Cand te speli pe par ingrijeste si scalpul oferindu-i un masaj cu o crema hidrantanta pentru par sau cu putin ulei de masline.
8. Cand intri la dus umezeste-ti parul cu apa rece, atat cat suporti. De asemenea, ultima clatire trebuie sa se faca tot cu apa rece. O sa observi ca parul devine astfel mult mai stralucitor.
9. Foloseste un ulei special pentru ingrijirea varfurilor si parul tau va avea un aspect mult mai sanatos.
10. Investeste intr-un sampon si un balsam speciale de vara cu filtre de protectie solara.



Sursa: www.acasatv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu