Finala Eurovision 2012


            Mandinga a urcat pe scena cu numarul 14, in finala Eurovision, ce a avut loc sambata seara la Baku Crystal Hall, fiind transmisa in direct pe TVR 1, TVR HD si TVR International, de la ora 22.00.
            Romania s-a clasat pe locul 12 in finala Eurovision 2012, desi inainte de ultima seara din concurs era cotata a sasea favorita la victorie. Romania a fost reprezentata de trupa Mandinga, cu piesa ”Zaleilah”, compusa de Costi Ionita, piesa care a obtinut doar 71 de puncte.


            Cine a ne-a dat puncte
            Romania a primit punctajul maxim (12 puncte) de la Republica Moldova si a fost pe locul al doilea in clasamentul Spaniei, cu 10 puncte, insa nu s-a mai regasit pe primele trei pozitii (cu 12, 10 si respectiv 8 puncte) in clasamentul unei alte tari. Romania a mai primit cate 7 puncte din partea Italiei si Greciei, 6 din Israel si Azerbaidjan, 5 puncte de la Irlanda si cate 4 puncte din Portugalia si Turcia.

            Elena Ionescu, solista de la Mandinga, si colegii de trupa au primit incurajari inainte de concurs, dar si mesaje de felicitare dupa finala, in ciuda rezultatului sub asteptari.
            Iata o selectie a mesajelor trimise de romani pentru Mandinga:
Daniel Skittles: Multumim Mandinga pt tot! Indiferent de locul ocupat la Eurovision, noi tot va iubim si va ascultam muzica!
Andrei Silagi: cam ragusita la finala si mi sa parut ca cei din spate nu prea au cantat
Delia Coman: mia parut f rau de esecul vostru:((
Roxana Dencu: imi pare rau pentru voi....chiar vroiam sa castigati
Gabi Gabitzu: imi pare rau :( indiferent de locul ocupat pt mine sunteti cei mai cei mai cei mai buni... va pup si va iubi :*
Parfumuri Cosmetice: Felicitari !
Roxana Ramona Damian: Bravo voua!Oricum ati fost foarte buni!Multumim ca ne-ati reprezentat tara si succes pe mai departe.
Pop Alex: Si noi va iubim,si va mulțumit ca ne-ați facut mandri!a ATI fost cei mai buni pentru noi!Actul artistic al Romaniei din finala a fost excelent si Elena,ai cantat impecabil! Ai o voce minunata! Incodata va iubim !
Pariu Cu Viata (Fan Club): Anul asta am fost mai buni decat in anii trecuti, imi pare rau ca nu ati luat un loc demn! Sunteti the best for me in continues! Nush dc au votat babele din Rusia, abea ca mai pot da din suncile lor :))
Andreea Marinescu: mie chiar daca ati perdut si ca ne-ati dezamagit eu va iubesc la fel de mult ca si pe ceilalti concurenti! aseara cand m-am uitat la toata emisiunea miam zis:,,Nu conteaza ca am pierdut''conteaza ca am participat si am castigat incredere. aseara toti au fost castigatori!!!
Cerasela Lukacs: Succes pentru locul obtinut, chiar daca nu este locul 1. pentru noi oricum piesa e HIT !
Andreea Blegu: Pentru noi sunteti castigatori, no matter what!!!!!Sunteti foarte buni si Romania stie!!si altii stiu, dar nu recunosc....Felicitari, oricum!!!

 
Loreen, racita in finala Eurovision 2012. Inghitise zapada
            “Problema pe care am avut ieri, inaintea finalei Eurovision 2012, a fost ca am inghitit zapada in timpul interpretarii, asa ca am racit. Se mai intampla!”.
            Loreen s-a referit la interpretarea de vineri seara, cand concurentii Eurovision 2012 au cantat pentru votul juriului din cele 42 de tari cu drept de vot in finala Eurovision.
            “Sper ca “Euphoria” (piesa castigatoare la Eurovision 2012) sa ramana in sufletele oamenilor mult timp de acum incolo”.
            Despre starea de spirit din camera verde, cea in care concurentii din finala Eurovision 2012 au asteptat raspunsul, Loreen spune: “Simteam ca timpul ar sta in loc”.
            Reprezentanta Suediei a castigat detasat cu 372 de puncte, astfel ca Eurovision 2013 se va organiza in aceasta tara. Inainte de editia din acest an, Suedia a castigat ultima oara concursul in 1999. Astfel, Suedia va prelua indatoririle de gazda a Eurovisionului pentru anul viitor. Datele editiei din 2013 au fost deja anuntate, semifinalele urmand sa aiba loc pe 14 si 16 mai, iar finala pe 18 mai.


            Clasament final Eurovision 2012:
1. Suedia - 372 puncte
2. Rusia - 259 puncte
3. Serbia -  214 puncte
4. Azerbaidjan - 150 puncte
5. Albania - 146 puncte
6. Estonia - 120 puncte
7. Turcia - 112 puncte
8. Germania - 110 puncte
9. Italia - 101 puncte
10. Spania - 97 de puncte
11. Moldova - 81 puncte
12. Romania - 71 puncte
13. Macedonia  - 71 puncte
14. Lituania - 70 puncte
15.  Ucraina - 65 puncte
16. Cipru - 65 puncte
17. Grecia - 64 puncte
18. Bosnia - 55 puncte
19. Irlanda - 46 puncte
20. Islanda - 46 puncte
21. Malta - 41 puncte
22. Franta - 21 puncte
23. Danemarca - 21 puncte
24. Ungaria - 19 puncte
25. Marea Britanie - 12 puncte
26. Norvegia - 7 puncte

            Cele mai bune performante ale Romaniei la Eurovision:
            De doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este “Tornero”, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Sursa: www.realitatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu