Love at first sight



Cu totii stim ca dragostea in sine este un sentiment extrem de puternic dar imposibil de controlat. Dragostea la prima vedere poate fi de departe cel mai romantic lucru care i se poate intampla unei persoane, caci te poate lovi oricand si este asemenea unei explozii chimice. Se intampla de obicei ca atunci cand zaresti persoana care ti-a starnit interesul sa te pierzi cu firea, sa simti cum bataile inimii o iau razna, sa te inrosesti, sa te balbai, sa-ti transpire palmele, sa te ia cu calduri sau sa ramai blocat(a).
In viziunea ta exista sau nu dragoste la prima vedere? Unii oameni pretind ca li s-a intamplat, ca au privit persoana de sex opus in ochi si au stiut care era raspunsul la fiorii magici. Cand te indragostesti la prima vedere esti, de regula, pregatit(a) sa te indragostesti. Posibilitatile sunt insa mult mai scazute daca esti o persoana preocupata sau stresata.
Stiai ca 76% dintre romani au declarat ca au avut aceasta experienta, iar 84% cred ca dragostea la prima vedere este garantia unei iubiri adevarate, de durata? Insa exista si persoane care nu au avut parte de o asemenea experienta si tocmai din acest motiv sunt destul de sceptice in ceea ce priveste dragostea la prima vedere.
In urma unor studii ale activitatilor cerebrale, oamenii de stiinta sustin ca este posibil ca o persoana sa se indragosteasca la prima vedere cel putin o data in viata. Ei au mai sustinut si faptul ca dragostea la prima vedere pare sa fie atribuita exclusiv aspectului fizic, mai ales a atractivitatii fetei dar si a gesturilor sau vocilor.
Potrivit rezultatelor altui studiu, un barbat poate privi o femeie timp de 10 secunde daca este atras de aceasta si mai putin de 4 secunde daca nu il intereseaza. In schimb, o femeie poate privi un barbat la fel de mult, fie ca este interesata de acesta sau nu.
Psihologii pe de alta parte, sustin ca dragostea la prima vedere este intens legata de starea de spirit pe care o ai in momentul respectiv si ca totul se intampla in aproximativ 30 de secunde. Iti vine sa crezi sau nu, tot psihologii sustin ca barbatii sunt cei care se indragostesc primii.
Te-ai gandit vreodata de ce apare dragostea la prima vedere? Sa fie oare pentru ca la un moment dat o persoana cauta instinctiv pe cineva care sa o completeze? Crezi ca persoanele care sunt atractive din punct de vedere fizic au sanse crescute de a face victime la prima vedere? 


Avantaje si dezavantaje ale dragostei la prima vedere
Dragostea la prima vedere este un sentiment natural pe care oricat ti-ai dori nu vei reusi sa ti-l impui, caci nimeni nu poate decide cand sa se indragosteasca si deci, cu atat mai putin de cine. Tocmai din acest motiv, cea mai interesanta parte la dragostea la prima vedere este imprevizibilitatea!
Avantajele si dezavantajele dragostei la prima vedere pot fi nenumarate: dat fiind ca te-ai indragostit de cineva spontan, automat, nu trebuie sa dai vreo explicatie, de ce anume tocmai ea/el? Pur si simplu nu-ti poti justifica alegerea facuta si gata! Daca sentimentul este reciproc, cu atat mai bine, unde este magie nu mai e loc de nimic altceva!
De cele mai multe ori, dragostea la prima vedere se poate corela cu dragostea platonica si iti poate aduce multa suferinta, caci cel pe care ai pus ochii poate ca nu este interesat, sau poate are deja pe cineva, eventual este mult mai mare decat tine.
Dupa cum bine stim, nu exista trucuri atunci cand este vorba despre problemele inimii la fel de bine cum nu exista nici retete ascunse cand vine vorba de a-ti gasi perechea. Tot ceea ce poti face, daca te loveste dragostea la prima vedere, este sa te pastrezi cu picioarele pe pamant, chiar daca simti ca iti cresc aripi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu