Psihologia culorilor. Cum sa atragi dragostea si fericirea intr-o relatie.


 

            Culorile au o influenta puternica asupra psihicului si implicit asupra vietii tale de zi cu zi. Afla cum te pot ajuta in dragoste si foloseste-le pentru a-ti picta propriul tablou al fericirii si bunastarii. CHICaniada te sfatuieste in ceea ce priveste alegerea culorilor ce-ti pot aduce dragostea si fericirea in relatia de cuplu!


Alb
            Albul este o culoare pura, sacra si semnifica echilibrul. Albul aduce lumina in viata ta si nu degeaba este aleasa pentru rochia de mireasa, pentru a marca, pe langa inocenta si puritate, un moment important din viata unei femei. 
            Albul aduce liniste, iar in Grecia antica se considera ca asigura un somn usor si vise placute. Asadar, daca vrei sa alungi raul din casa voastra, alege sa instaurezi pacea si confortul purtand haine de culoare alba sau decorand camerele cu elemente albe.
Atunci cand simtiti ca greutatile va apasa, oferiti-va un strop de libertate petrecand cateva momente intre cearsafurile albe, proaspat spalate. 
            Cu toate acestea, nu exagera, fiindca prea mult alb poate duce la o senzatie de raceala, existand riscul sa va ghideze intr-o directie gresita, incurajand dorinta de separatie.

Beneficii:
            Foloseste aceasta culoare pentru a elibera stresul, pentru a marca un nou inceput dupa o cearta in cuplu (nu degeaba steagul alb era folosit pe post de semn al pacii, al capitularii), pentru a calma spiritele atunci cand situatia scapa de sub control, albul avand proprietati calmante.

 
Negru
            Culoare adesea prost inteleasa, ce in unele culturi este asociata trecerii in nefiinta, pe cand in altele este considerata o culoare fertila, intrucat este asociata cu nuanta pamantului roditor.
            Negru este opusul albului, ce semnifica echilibru. Avem, asadar, o culoare ce sta drept simbolul polaritatii. Negru absoarbe lumina. In timp ce albul lumineaza, negrul acopera, intuneca. Astfel, ofera senzatia unei taine, fiind asociat cu ideea de secret, de teama, de experienta neplacuta.
            Aceasta culoare este vazuta si ca simbol al autoritatii si puterii dar si al unei personalitati sofisticate. 

Beneficii:
            Profita de aceasta culoare atunci cand rutina te apasa si ai nevoie de un strop de mister in cuplu. Lenjeria sexy sau o rochie neagra dezlantuie pasiunea, trezind in partener curiozitatea de a-ti descoperi latura obraznica, intunecata.


Gri
            Aceasta este culoarea independentei. Poate fi judecata drept semn al evitarii angajamentelor, intrucat este undeva la mijloc, intre alb si negru, ducand spre ideea de indecizie sau pur si simplu neutralitate. Astfel, ar putea fi privita drept culoare a separarii, a lipsei de implicare si eventual a singuratatii.
            Prea mult gri poate duce la desensibilizare, la o atitudine distanta fata de tot ce va inconjoara, asa ca evitati abundenta de gri in casa si in vestimentatie. In schimb, doar un strop de gri ofera stabilitate. Folosit alaturi de culori tari, le tempereaza, avand un efect calmant.

Beneficii:
            Apeleaza la gri atunci cand vrei sa subliniezi dorinta de a te conforma si disponibilitatea de a coopera. In conflicte, foloseste aceasta culoare pentru a reusi sa comunici cu celalalt fara ca el sa resimta cuvintele ca pe atacuri la propria persoana. Daca esti depasita de situatie si ai nevoie de o pauza, griul poate reduce intensitatea celor resimtite, echilibrand balanta emotional.


Rosu
            Cea mai intensa culoare din punct de vedere emotional, stimuland cresterea batailor inimii si intensificarea respiratiei, a apetitului si a tensiunii arteriale. Este, asa cum bine stiti, culoarea iubirii si a pasiunii, fiind cea mai caldas dintre toate culorile. Rosu este alegerea extrovertitilor si printre preferatele barbatilor. Desi poate nu va vine sa credeti, rosu este o culoare masculina, puternica. 
            Rosu simbolizeaza emotiile intense, precum entuziasmul, energia, pasiunea, dar si temperamentul agresiv sau pericolul. 

Beneficii:
            Mai mult rosu in viata de cuplu adauga un strop de pasiune si protejeaza impotriva temerilor si anxietatii in momente dificile, stimuland increderea reciproca a partenerilor si contribuind la crearea unei legaturi emotionale puternice.


Albastru

            Este una dintre cele mai indragite culori si sporeste inspiratia, sinceritatea si inclinatia catre spiritualitate. Aleasa adesea de persoanele conservatoare, albastru este o culoare care calmeaza, avand efectul opus fata de rosu. Este o culoare potrivita pentru un camin linistit.
             Cu toate acestea, folosit in mod excesiv, este rece si deprimant, oferind senzatia de distanta. Aceasta culoare iti sporeste capacitatea de a-ti largi orizonturile, de a aborda lucrurile si din alta perspectiva, reusind prin vibratiile transmise sa favorizeze o comunicare eficienta.
            Practic, albastrul poate fi folosit pentru a elibera fluxul de energie acolo unde este sesizat un blocaj, oferind o senzatie de relaxare ce imbunatateste comunicarea si instaureaza pacea in cuplu.

Beneficii:
            Este cunoscut ca oamenii sunt mai productivi daca isi desfasoara activitatea in camere albastre, asa ca daca vrei sa te tii de exercitii pentru o silueta de invidiat, incropeste un colt de camera numai al tau, unde sa predomine aceasta culoare.
            Adaugand un strop de albastru in viata de zi cu zi vei reusi sa obtii o senzatie de calm si relaxare atunci cand relatia cu partenerul este tensionata si poti profita de albastru atunci cand comunicarea in cuplu are de suferit. Daca ceea ce va lipseste este linistea, puteti obtine acea pace interioara apeland la aceasta culoare.


Verde
            Culoarea fertilitatii si a vietii, verdele este calmant si ofera senzatia de prospetime. Aceasta culoare simbolizeaza o stare de bine si echilibru, putand fi interpretata si drept semn al cresterii, dezvoltarii si armoniei. Verdele este o culoare pe care o prefera oamenii echilibrati si sanatosi, intrucat tot ce e verde este plin de energie venita din natura.
            Verdele favorizeaza dezvoltarea, expansiunea. Nuantele mai inchise denota o atitudine conservatoare si sunt adesea asociate bunastarii atat fizice, dar mai ales materiale.

Beneficii: 
            Apeleaza la verde atunci cand simti ca relatia ta stagneaza, sau cand nu esti sigura incotro sa o apuci si vei vedea ca perspectiva ti se va schimba si in scurt timp lucrurile vor inflori mai frumos ca oricand.


Galben
            Culoare vesela si dornica de atentie, galbenul este adesea vazut drept culoarea intelepciunii, a gandirii clare si a abilitatii de a lua cele mai bune decizii. Galbenul sporeste increderea in sine si incurajeaza o atitudine optimista.
            Cu toate acestea, atentie la nuantele de galben pal, fiindca acestea cultiva senzatia de teama, crescand anxietatea. Este dovedit ca oamenii isi pierd cumpatul mai repede in camere de culoare galbena.
            Desi optimista, este totusi o culoare pe care ochiul o "digera" greu, iar atunci cand este folosita in exces, copleseste. Galbenul imbunatateste puterea de concentrare si accelereaza metabolismul.

Beneficii:
            Galbenul te va ajuta atunci cand trebuie sa iei decizii in cuplu si poate rezolva probleme legate de epuizare sau atitudine pesimista. Atunci cand afara ploua si nu iti arde de nimic, iar depresia te pandeste, profita de aceasta culoare pentru a-ti  recapata buna dispozitie.


 Roz
            Este o culoare tacuta, ce simbolizeaza frumusetea. Fiind o combinatie intre rosu si alb, energia pe care ea o aduce depinde de cat de mult rosu contine. Albul este simbol al desavarsirii, rosu ofera energia necesara pentru a transforma acest potential in realitate, iar rozul le imbina pe amandoua. Nuantele puternice de roz pot sa calmeze tulburarile si violenta, motiv pentru care unele inchisori folosesc aceasta nuanta pentru a diminua comportamentul agresiv.

Beneficii: 
            Aceasta culoare te ajuta atunci cand te confrunti cu situatii in care agresivitatea este crescuta si poate calma anxietatea, avand potentialul de a calma spiritele. Apeleaza la aceasta culoare cand ai nevoie de relaxare.


Portocaliu
            Cu siguranta va deveni una dintre culorile tale preferate, fiindca s-a dovedit ca portocaliul este un stimulent al organelor sexuale. In plus, portocaliul imbunatateste sistemul imunitar si are numai efecte pozitive asupra starii emotionale. 
            Atunci cand te simti lipsita de vlaga si tentezi sa iti plangeti de mila, portocaliul te scapa de aceasta stare negativa, fiind un puternic antidepresiv. Aceasta culoare are ca efect o deschidere in ceea ce priveste emotiile, putand chiar sa incurajeze o atitudine toleranta, iertatoare. In plus, portocaliul starneste curiozitatea si dorinta de noutate, de necunoscut.

Beneficii: 
            Foloseste portocaliul pentru a-ti condimenta viata sexuala dar si existenta cotidiana, atunci cand lucrurile devin prea serioase, intrucat aceasta culoare sporeste creativitatea si creste dorinta de implicare a partenerilor in diverse activitati comune.


Mov
            Culoare a regalitatii, movul semnifica luxul, bunastarea si o personalitate sofisticata, fiind in acelasi timp o culoare feminina si romantica. Fiind rar intalnita in natura, este o culoare exotica. Movul indica intelepciune si este culoarea celor care sunt in cautarea implinirii spirituale.
            Daca tot ce te inconjoara este in nuante de mov, vei obtine pace interioara si liniste sufleteasca, intrucat este o culoare ce favorizeaza meditatia. Mult timp, movul a fost folosit drept simbol al magiei si misterului. Fiind o combinatie intre rosu si albastru, adica intre cea mai calda si cea mai rece culoare, movul este considerata culoare ideala.

Beneficii: 
            Apeleaza la elemente mov atunci cand vrei sa restabilesti echilibrul si bunastarea in cuplu. Cand lucrurile se precipita, elementele mov te vor calma si iti vor oferi intelepciunea de a trece peste obstacole. Atunci cand treci printr-o depresie, aceasta culoare te va ajuta sa atingi acea pace interioara de care ai nevoie.

Sursa: www.feminis.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu