Importanta somnului



            De ce s-a indragostit lulea printul, atunci cand a dat cu ochii de printesa din padurea adormita? Pai, cum sa nu se intample asta, cand fata isi facuse somnul de frumusete vreme de o suta de ani?
            Gluma gluma, dar in timpul somnului pielea se regenereaza, iar daca nu dormi suficient, tenul va arata obosit, isi va pierde luminozitatea si textura sa va fi vizibil afectata. Sa-ti mai povestesc despre pungile si cearcanele de sub ochi? Studiile au aratat ca, pe termen lung, un program dezordonat, cu putine ore de somn, duce la imbatranire prematura - pielea va fi din ce in ce mai uscata, iar ridurile nu vor intarzia sa apara.
            Iar daca aspectul tenului nu te preocupa, iti mai spunem ca lipsa somnului duce la boli cardiovasculare si chiar la kilograme in plus. Asa-i, ai citit bine, cand te privezi de somn, nivelul de cortizol scade, drept urmare pofta de mancare creste, acelasi lucru se intampla si cu nivelul insulinei si nivelul zaharului din sange si uite-asa apar colaceii din jurul taliei.

Reguli pentru un somn odihnitor
            Bun, am stabilit ca ai nevoie de cele opt ore de somn, dar ce te faci atunci cand ai un program foarte incarcat sau, chiar daca reusesti sa te bagi in pat inainte de ora unsprezece, mos Ene se lasa asteptat?
            In primul rand, incearca sa nu mananci seara, foarte aproape de ora de culcare, nu fuma si nu consuma alcool, pentru ca acestia sunt stimulenti care nu te lasa sa lipesti geana pe geana. Incearca sa mergi la culcare in fiecare seara la aceeasi ora, deoarece astfel organismul se invata sa se pregateasca singur pentru somn.
            Asigura-te ca in dormitor este racoare si intuneric perfect, pentru a avea un somn odihnitor. Daca patul sau salteaua iti creeaza disconfort sau te trezesti in miezul noptii cu dureri de spate, poate ca ar trebui sa investesti intr-un pat sau o saltea noua. In plus, oricat de sexy poate sa para o lenjerie din satin sau matase, daca nu vrei sa aluneci printre cearsafuri, alege bumbacul, atat pentru lenjeria de pat, cat si pentru pijamalele tale.

Dormi ca un bebelus
            Pana si Jennifer Lopez a dezvaluit ca somnul este unul dintre secretele frumusetii ei. Studii recente traseaza o legatura intre durata somnului si grasimea din jurul abdomenului... Si atunci de ce sa nu te bagi in pat mai devreme? Totusi, daca nu reusesti sa inchizi ochii in scurt timp dupa ce mergi la culcare, ar fi bine sa iti creezi un ritual pe care sa-l respecti in fiecare seara. Fa o baie fierbinte si inmiresmata, demachiaza-te cu atentie, fa-ti si un masaj facial, apoi spala-te pe dinti. Acest ritual te va ajuta sa te pregatesti psihic pentru a intampina somnul.

Cate ore dormi pe noapte?
            Daca iti trebuie mai mult de 30 de minute sa adormi cand te bagi in pat, ai probleme cu somnul. Nu le lasa netratate, mai ales ca atunci cand dormi sub 6 ore pe noapte iti maresti riscul de a te ingrasa cu peste 70%!


 Sursa: www.benessere.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu