Remodeleaza-ti silueta slabind rapid!


            Ca sa inveti mai multe despre dietele care sunt la moda si pe care le urmeaza vedetele de la Hollywood, CHICaniada incepe o campanie de informare cu privire la diversele metode de slabit propuse de specialisii din intreaga lume.
            Astfel ca in fiecare saptamana vei gasi pe CHICaniada cate o dieta si toate informatiile necesare pentru a hotari singura care este cea mai potrivita solutie de slabit pentru tine.


            De asemenea, nu vom omite nici dezavantajele pe care le are fiecare dieta prezentata ca sa stii daca iti pui in pericol sanatatea. Chiar daca aceste diete la moda sunt urmate de celebrele vedete de la Hollywood, asta nu inseamna cu unele dintre ele au reguli extreme care, pe termen lung, pot sa afecteze sanatatea.
            Prima dieta inclusa in aceasta campanie de informare este dieta macrobiotica. Stim despre acest regim de slabit ca este unul sarac in grasimi rele si bogat in fibre, bazandu-se mai mult pe mancarea naturala obtinuta fara procesare, plante si legume. De aceea, acest tip de regim este recomandat si persoanelor diagnosticate cu boli cronice sau cancer. Explicatia pe care o ofera nutritionistul Lygia Alexandrescu este aceea ca “alimentele componente ale acestei diete sunt bogate in fitoestrogeni, substante care ajuta la prevenirea si reducerea riscului de aparitiei a cancerului de san”. 
            Descoperă totul despre regimul macrobiotic! Gwyneth Paltrow, Sting si Madonna urmeaza dieta macrobiotica se numara printre adeptii acestei diete. Mai fac parte Avril Lavigne, Dirk Benedict, Rudolf Hess, Warren Cuccurullo (chitarist al trupei Duran Duran), Iggy Pop, Bob Weir (chitarist la Grateful Dead).

Ce este dieta macrobiotica?

          Dieta macrobitica are origini nipone si a suferit numeroase transformari de-a lungul timpului, ne spune nutritionistul Lygia Alexandrescu. Se bazeaza pe un aport scazut de grasimi si crescut de fibre alimentare. Se aseamana cu o dieta vegetariana care include o mare cantitate de legume si cereale integrale, insa fara sa excluda proteinele de origine animala. “Alimente importante in dieta sunt si cele din soia, datorita continutului mare de substante fitoestrogene. Dieta poate fi adaptata in funcsie de climat, anotimp, varsta si sexul persoanei care o urmeaza, precum si de particularitatile legate de sanatatea acesteia”, explica nutritionistul. 

11 reguli de baza ale dietei macrobiotice

            Ca sa urmezi acest program nutritional trebuie sa-i cunosti regulile de baza, dupa care sa-ti folosesti imaginatia si sa le adaptezi nevoilor si gusturilor tale.
            Nutritionistul Lygia Alexandrescu te ajuta sa cunosti principiile de baza ale dietei macrobiotice si sa o urmezi cu succes:

1. Fiecare masa din cadrul dietei macrobiotice se bazeaza pe 50-60% carbohidrati (glucide) rezultate din orez brun, paine din faina integrala de secara sau de ovaz.
2. Legumele reprezinta 25-30% din compozitia mesei macrobiotice. Este recomandat ca o treime din legume sa fie consumate proaspete, nemodificate termic si restul sa fie preparate la abur, fierte sau la gratar.
3. Este recomandat sa consumi cu regularitate fasole verde, fasole uscata, linte, soia, naut, quinoa, amaranth.
4. Supele pot fi o parte importanta a dietei macrobiotice, cele mai indicate fiind cele de legume si zarzavaturi de sezon.
5. Produsele de panificatie de tip paste, fidea, paine alba, foetaj vor fi consumate foarte rar.
6. Dieta macrobiotica nu exclude produsele de origine animala. Acestea se pot consuma de mai multe ori pe saptamana, insa in cantitati mici. Orientarea trebuie sa fie spre peste si nu spre carne rosie, oua sau lactate.
7. Nucile, semintele, migdalele pot fi consumate cu moderatie in forma lor organica, neprajite si nesarate.
8. Dieta macrobiotica permite si consumul regulat de fructe, insa doar fructe locale.
9. Pentru pofticiosii de dulce, dieta macrobiotica este permisiva, in sensul ca se pot cosuma deserturi (indulcite natural cu fructe, miere de albine, extract de stevia) de 2-3 ori pe saptamana.
10. Uleiurile care sunt permise in acest program alimentar sunt cele vegetale nerafinate: de masline, de struguri sau de porumb.
11. Condimentele ar trebui restrictionate la sare de mare, otet de orez sau de mere si toate plantele aromate: busuioc, seminte de mustar sau susan, coriandru, oregano, patrunjel, marar, etc.

Dezavantajele dietei macrobiotice

            Nutritionistul Lygia Alexandrescu ne avertizeaza cu privire la cateva dezavantaje ale dietei macrobiotice. “Furnizeaza cantitati mici de proteine, vitamina B12, fier, calciu, magneziu, fiind necesara suplimentarea lor”.


Sursa:  www.eva.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu