Autoportretul lui Amy Winehouse s-a vandut la licitatie!


           Incredibil sau nu, autoportretul pe care Amy Winehouse l-ar fi pictat cu propriul sange, impreuna cu bunul ei prieten Pete Doherty, a fost vandut cu 56.000$ vineri seara la Londra, in cadrul unei licitatii organizate. Pictorialul, realizat in colaborare de cei doi artisti, se intituleaza “Ladylike”, informeaza contactmusic.com.
            Artistul britanic Pete Dohorty, cunoscut ca fost solist al trupei Libertines, dar ca si fost iubit al topmodelului Kate Moss, a expus la inceputul anului in Londra la Cob Gallery, o intreaga colectie cu astfel de lucrari, care sunt realizate printr-o tehnica pe care acesta a numit-o “improscare arteriala”.
            Dohorty a declarat la un momentat intr-un interviu ca a ajutat-o pe Amy Winehouse sa picteze cu propriul sange, opera fiind deloc apreciata de tatal acesteia, Mitch.
            “Era la telefon cu tatal ei cand a facut asta (autoportretul). A spus: «Tata, sunt cu Pete care ma pune sa desenez cu sangele meu». Nu prea ma placea tatal ei”, a declarat Doherty.
            Autoportretul “Ladylike” a fost vandut cu 56.000$, suma care este mult mai mica decat pretul la care a fost estimat si anume 128.000$. O parte din incasarile obtinute de pe urma acestei licitatii va fi donata Fundatiei Amy Winehouse, o asociatie de caritate infiintata dupa tragica moarte a cantaretei, din vara anului trecut. 




 Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu