Litera P




P: discretie, calm, viata interioara, intimitate, independenta, logica, simtul justitiei, indecizie, pasivitate, exigenta, nevoie de a lua o pauza, odihna, oprire.

PA!: (auzi pe cineva spunand „pa”) pesimism, pierderea oricarei sperante, nevoie de schimbare

PACHET: (inchis sau a face un pachet) curiozitate, nesiguranta, necunoasterea tuturor elementelor dintr-o situatie, lipsa de perspectiva, secrete, intimitate, inchistare, teama pentru viitor, piedici, oprire in loc; (deschis sau a desface un pachet) aflarea unor amanunte importante, incredere, informare, sociabilitate, deschidere, optimism;

PACIENT: neputinta de a rezolva o problema, nevoie de ajutor, nevoia de a lasa timpul sa rezolve, rabdare, supunere, asteptare.

PAHAR: (mic) emotivitate, timiditate, reprimarea sentimentelor, izolare, singuratate, inchistare, cenzura, teama, anxietate; (mare) sinceritate, deschidere, curiozitate, comunicativitate, manifestare intensa a sentimentelor, afectivitate; (de vin) veselie, distractie, superficialitate, flirturi, aventuri, sentimente incerte; (de plastic) sentimente false, minciuna, incapacitatea de a-ti exprima sentimentele, frustrari; (de sampanie) vezi cupa; (cu picior) pretiozitate, importanta, snobism, infatuare, exagerare, supraestimare, ambitie, dorinta de reusita; (de sticla sau de cristal) vezi si sticla sau cristal.

PAIETE: falsitate, minciuni, imagini prefabricate, aparente inselatoare, iluzii.

PALID: teama, emotivitate, descurajare, neincredere, lipsa de initiativa, pasivitate, timp pierdut, retragere, izolare, singuratate, timiditate.

PALMA: (a primi o palma) critici, repros, jignire, atentionare, asumarea unei greseli, nedreptate, razbunare; (a da cuiva o palma) critici, repros, razbunare, a demonstra contrariul, jignire, pedeapsa, lovitura de gratie, dorinta de razbunare; (a bate din palme) infatuare, orgoliu, complex de superioritate, suprematie, nerabdare, graba, vezi si aplauze; (a tine ceva in palma) nevoie de ocrotire, vulnerabilitate, punct nevralgic, concentrare, lucru asupra caruia trebuie sa iei aminte sau sa cercetezi.

PALMIER: erotism, gusturi exotice, vise, iluzii, planuri intangibile, nevoie de evadare, utopii.

PANA: perioada buna, fara probleme, sentiment de eliberare, de calm, relaxare.

PANORAMA: (privind de sus sau in departare) imagine de ansamblu, intelegere buna a unei situatii, intelepciune, maturitate, buna informare, capacitate de a merge intr-o directie, optimism, incredere, siguranta, depinde si ceea ce se vede in zare!

PANSAMENT: protectie, consolare, mila, intelegere, compasiune, sprijin, prieten adevarat, incurajare, revenire dupa suferinta.

PANSELUTE: fragilitate, nevoie de protectie, vulnerabilitate, slabiciune.

PANTA: vezi a urca sau a cobori.

PANTALONI: (blugi) tinerete, originalitate, revolta, voiosie, optimism, lipsa de griji, instabilitate, initiativa, curaj, munca; (scurti) infantilism, slabiciune, nevoie de ocrotire sau indrumare, imaturitate, vulnerabilitate in fata pericolelor, risc de esec, piedici; (lungi) protectie, curaj de a actiona, incredere in drumul ales, actiuni sigure; (rupti sau murdari) piedici, riscuri, nu te descurci cu provocarile acestei perioade; (calcati cu dunga) formalism, amabilitate, diplomatie, conservatorism, nevoia de a lasa o impresie impecabila, concentrare, sfaturi, intelepciune, superioritate, infatuare, orgoliu, snobism, rigiditate, inadaptabilitate, eschivare; (femeie in pantaloni) curaj, initiativa, munca, implicare, seriozitate, capacitatea de a-ti depasi limitele, agresivitate, nevoia de a lua taurul de coarne, de a te descurca singura.

PANTOFI: vizeaza mijloacele de trai, mijloacele care te ajuta sa evoluezi intr-o anumita problema, modul de comunicare, capacitatea de implicare intr-o situatie; (pereche) buna colaborare, intelegere, armonie, dialog; (desperecheati) neintelegeri, colaborare ineficienta, blocaje, contradictii, opinii diferite, singuratate, trebuie sa te descurci singur; (doar unul sau pierdut) teama de a-ti exprima o opinie, reprimarea oricaror initiative, piedici, timiditate, nu te ajuta nimeni; (rupti, urati, murdari sau stricati) neintelegeri, lipsuri, blocaje de comunicare, pareri diferite, perioada proasta, lipsa de perspective, greseli, gafe, esecuri; (frumosi, eleganti, curati) buna intelegere, perioada buna, armonie, bunastare, echilibru, cooperare, parere buna, aprecieri, incredere, optimism; (noi) studiu, acumulare de cunostinte utile, perspective, directii noi, proiecte incipiente, prudenta; (vechi) rutina, lipsa de perspectiva, oboseala; (iti vin bine) armonie cu ceilalti, colaborare, schimb de pareri, aprecieri, incurajare, optimism, curajul de a continua, incredere in fortele proprii; (nu-ti vin bine sau te strang) critici, gafe, incredere prea mare in fortele proprii, infatuare, supra-estimare, orgoliu; (de lac) orgoliu, snobism, aparente inselatoare, falsitate, superficialitate, supraevaluare, complex de superioritate, parere exagerata; (a descalta) pesimism, descurajare, lipsa de mijloace, nu stii ce sa faci; (a incalta) optimism, incredere, curaj, initiativa, ai curajul de a actiona acum; (cu toc) complex de superioritate, suprematie, prioritate, curaj, evidentiere, ai incredere maxima in tine, te simti deasupra tuturor.

PAPAGAL: lipsa de respect fata de cineva, parere proasta, vorbe, discutii inutile, timp pierdut, barfe, lipsa de originalitate, supunere oarba, incapacitatea de a-ti exprima opiniile, nevoia de a imita pe altii.

PAPION: formalism, politete, diplomatie, maniere, atentie la comportament, pretiozitate, snobism, complex de superioritate.

PAPIRUS: nevoie de a primi un sfat, cautarea unei solutii, acumulare de intelepciune si experienta, maturizare.

PAPUC: intimitate, nevoie de timp pentru tine insuti, izolare, retragere, atrage atentia asupra mediului familial, intim, in domiciliul propriu; (un papuc asezat pe ceva) supunere oarba, lipsa de initiativa, incapacitatea de a-ti exprima ideile, sentimentul ca esti in subordinea cuiva, complex de inferioritate, limitarea libertatilor, cenzura; (cu papucii in mana sau cineva care intinde o pereche de papuci) respingere, refuz, abandon, distantare, negare, ramas bun.

PAPURA: detalii deranjante in cursul normal al lucrurilor, mici defecte.

PARA: asteptarea unui sprijin din afara, neimplicare, indiferenta, lene, comoditate, fuga de raspundere, eschivare, profit de pe urma altuia, pasivitate.

PARASUTA: perioada dificila, dar in care ai capacitatea de a face fata greutatilor, declin suportabil, piedici care pot fi trecute, incredere in fortele proprii; (sarind cu parasuta deschisa) asumarea riscurilor, curaj, initiativa, infruntarea greutatilor, incredere in fortele proprii; (parasuta nu se deschide) inconstienta, curaj nebunesc, infruntarea pericolului, chiar daca exista risc de a esua, lipsa oricarui sprijin, esti singur in fata greutatilor.

PARADA: dorinta de a iesi in evidenta, aroganta, laudarosenie, te dai mare, infatuare sau invidie.

PARAGINA: (ceva lasat in paragina) sanatate subreda, lipsa de incredere in fortele proprii, pesimism, descurajare, neglijenta, inchistare, uitare, umilinta, lipsa de respect pentru propria persoana sau pentru ceilalti.

PARALELE: (linii paralele) atrage atentia asupra unor lucruri fata de care arati un total dezinteres, lucruri pe care le ignori sau nu vrei sa le vezi;

PARALIZIE: sentiment de teama, incapacitatea de a actiona intr-o anumita situatie, piedici care tin de tine insuti si pe care nu le poti infrunta, teama de a depasi un moment dificil, nu stii ce trebuie facut, esti blocat intr-o situatie momentan fara iesire, teama de a actiona.

PARANTEZA: atrage atentia asupra unor detalii ce ar putea fi trecute cu vederea, nevoia de a analiza cu minutiozitate o situatie, pentru ca esenta ei ar putea fi gasita in chestiuni adiacente si nu in centrul ei, detaseaza-te de lucrurile importante si vezi ce este nesemnificativ, acolo ar putea fi problema!

PARAVAN: atrage atentia asupra unor lucruri care nu pot fi analizate in totalitate, obstacole, ascunzisuri, lucruri dincolo de aparente, lucruri ascunse, minciuni, fatarnicie, necesitatea de a studia in profunzime, nu te lasa pacalit de ce se vede la suprafata.

PARC DE DISTRACTII: nevoia de a fi copil, dorinta de detasare, ai nevoie de o pauza.

PARC: (banca in parc) vezi banca; (plimbare in parc sau esti sau treci prin parc) romantism, nevoia de a fi cu tine insuti, dorinta de introspectie, nevoie de a lua o pauza din iuresul evenimentelor, detaseaza-te putin.

PARCARE: (parchezi masina) nevoia de a lua o pauza, trebuie sa-ti cruti fortele, ai mai multa grija de tine, las-o mai moale; (te afli intr-o parcare dar nu esti in masina) apelezi la oameni care nu te pot ajuta, care nu sunt direct implicati si trebuie sa te descurci singur.

PARFUM: vezi miros.

PARIU: incredere maxima in fortele tale, esti sigur ca mergi in directia cea buna, incurajare sa continui pe acelasi drum, noroc, sanse noi.

PARLAMENT: vezi guvern.

PARTER: (actiunea visului se petrece la parterul unei cladiri sau cobori de la un etaj superior la parter) ti se atrage atentia asupra lucrurilor fundamentale ale problemei cu care te confrunti, verifica detaliile de pornire dintr-o afacere, vezi de unde ai pornit; (esti la parter dar urci la alt etaj) evolutie fireasca, lenta, ai rabdare, parcurge pasii normali ai actiunii, nu te grabi, vezi si etaj.

PARTITURA: trebuie sa urmezi regulile jocului, sa nu te abati de la ceea ce-ti spun altii sa faci, supunere oarba; (daca tu scrii partitura) ai libertate totala de actiune, razvratire, vrei sa fii independent, nu accepti sa ti se dea ordine, mergi pe drumul tau.

PASARE: idei, vorbe, dialoguri, cunostinte; (moarte sau pe moarte) vesti proaste, renunti la unele idei, refuzuri, esecuri, griji, deceptii; (pe oua, face oua) esti intr-o perioada efervescenta, vin idei noi, perspicacitate, stii ce ai de facut, pregatesti cu rabdare un plan important, asteptarea dinainte de a actiona, studiu, acumulare de cunostinte, inca mai ai de invatat; (oua sparte in cuib) ideile sau planurile tale sunt blocate de altii, critici, refuzuri, nu ai gasit solutia cea mai buna, altii iti pun bete in roate, nu poti actiona acum; vezi si cuib; (pasari mari, puternice: vulturi, ulii etc) ai incredere in ideile tale, pune-le in practica, lupta pentru opiniile tale, vesti bune despre realizari personale, dorinta de a te impune si a-ti exprima punctul de vedere, reusita la examene sau competitii; (pasari mici, fragile) nu esti sigur pe propriile opinii, inca mai ai de invatat si de acumulat experienta; (captiva) supunere, nu ai voie sa te exprimi, esti la stapan, nu ai curajul propriilor opinii; (zburand) ai libertate de exprimare, spune-ti parerea, ai curajul sa spui ce gandesti, pune-ti ideile in practica, eliberare, nevoie de cunoastere, afla cat mai mult; (asezandu-se pe pamant sau in mana ta) este timpul sa iti pui ideile in practica, fa ceva din ceea ce gandesti, fapte materializate, roade, rezultate concrete, ai depasit faza de invatare, acum actionezi.

PASTILA: vezi medicament.

PASAPORT: ai nevoie de permisiune pentru a trece la o etapa superioara in planurile tale, astepti o aprobare, cauta pe cel care iti poate deschide calea spre ce ti-ai propus, nu ai libertate deplina de actiune, depinzi de reguli impuse de altii.

PASI: vezi mers.

PAT: (stand in pat sau dormind) reculegere, nevoie de a te detasa de evenimente, priveste de pe margine situatia, nu te implica momentan, mai asteapta; mai acumuleaza experienta, odineste-te inainte de a actiona din nou, ia o pauza; (facand patul) este timpul sa te pregatesti de actiune, urmeaza o perioada cu evenimente noi in viata ta, dupa ce ai asteptat pasiv pe margine sau dupa ce ti-ai adunat fortele; de tine depinde ce vei face de acum, ti-o faci cu mana ta.

PATA: defect, fisura, ceva nu e in regula in ceea ce faci, jignire, umilinta, ceva sub nivelul asteptarilor tale, trebuie sa accepti conditii defavorabile, compromis, nu esti mandru de tine.

PATINAJ: vezi alunecare pe gheata.

PATINE: ai forta de a depasi momentele incerte, nimic nu te poate lua prin surprindere, te vei descurca in momentele de instabilitate.

PAZNIC: nu poti face ce vrei, exista reguli pe care trebuie sa le respecti.

Sursa: viseinterpretare.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu