Cum sa pastrezi o relatie la distanta!



            O relatie la distanta nu este diferita de o relatie traita ‘in apropiere’ deoarece ambele necesita multa munca, o comunicare foarte buna, rabdare, sacrificiu si intelegere.
            Intr-adevar, in cazul distantei exista un efort suplimentar pentru a mentine comunicarea si a sta suficient de focusat astfel incat viata cotidiana sa nu interfereze cu dorinta de a fi cu celalalt.
            Baza pentru o relatie buna la distanta este o relationare buna, presupune ca ambii parteneri sa fie inclinati catre o relatie stabila, sa aiba incredere unul in celalalt si sa fie suficient de independenti si creativi astfel incat sa poata umple in multe moduri timpul lasat gol de absenta celuilalt.
            Pentru ca relatia sa ramana intr-un stadiu suficient de stimulant pentru parteneri este important sa se mentina un nivel eficient de comunicare, indiferent pe ce cale (tehnologia moderna permite multe moduri de pastrare a legaturii) pentru a facilita impartasirea experientelor individuale ca si cum cei doi ar trai unul langa altul.
            Relatiile la distanta sunt ingrozitoare. In fiecare zi esti nevoit sa privesti alte cupluri plimbandu-se de mana, sarutandu-se... si nu mai stii ce sa faci ca sa eviti astfel de imagini. Cel mai usor e sa nu te bagi intr-o astfel de situatie.
            Totul depinde de cat de mult iti doresti ca aceasta relatie sa mearga. Dragostea adevarata poate infrange orice distanta, daca vrei indeajuns. Nu cred ca stie cineva o reteta sigura, dar eu va pot spune cateva ponturi.

1. Comunicarea este cheia
            In fiecare relatie, indiferent daca e una normala sau una la distanta, cea mai sigura cale pentru o evolutie pozitiva este comunicarea. Exista o multime de mijloace prin care te poti asigura ca procesul de comunicare ramane deschis.
            Prin intermediul comunicarii poti face ca gandurile si dorintele tale sa ajunga la persoana iubita. Povesteste-i ce ai mai facut, imparte cu ea gandurile tale pentru ca astfel se va simti mult mai aproape de tine, daca nu fizic, macar sufleteste. Acest lucru te va ajuta si pe tine sa o simti aproape, in ciuda kilometrilor ce va despart.

2. Sinceritatea e cea mai buna strategie
            Calea pentru a crea o legatura speciala si pentru a atinge adevarata intimitate intr-o legatura la distanta este sinceritatea totala fata de celalalt in adevaratul sens al cuvantului.
            Spunandu-i intregul adevar despre gandurile, sentimentele, nevoile, dorintele, neimplinirile, ingrijorarile tale persoanei iubite, vei construi gradual o zona de incredere si confort intre voi doi.
            Mentinerea armoniei si evitarea conflictelor prin autocenzurare poate sa mearga un timp, dar adevarul intotdeauna iese la iveala. Stiu ca poate fi dificil sa spui intregul adevar si uneori chiar infricosator, dar acest lucru va avea consecinte asupra tipului de relatie pe care ti-o doresti cu adevarat – o relatie cu toate cartile pe masa.

3. Valoarea adevarului
            Adevarul este fundamental intr-o relatie deoarece consolideaza increderea si inlatura indoiala. Cand ai incredere in cineva nu-ti pui intrebari referitoare la motivele pentru care aceasta a actionat intr-un anume fel.
            Trebuie sa inveti sa fii sincer si sa nu lasi niciodata loc suspiciunilor, nesigurantei sau sentimentelor ciudate, pentru ca asta va duce la incheierea relatiei tale. Nu face comentarii negative si nu-i da sfaturi. Trebuie doar sa ai incredere in tine si in partener. Daca veti fi sinceri unul cu altul, atunci totul va fi ok. Aminteste-ti ca “dragostea nu da gres niciodata”.

4. Angajamentul este o obisnuinta, nu un fapt care vine de la sine
            In orice relatie e necesar sa inveti cum sa-ti iei un angajament si cum sa-l pastrezi. Cele mai multe relatii la distanta esueaza tocmai pentru ca cele doua parti implicate nu si-au putut respecta angajamentele. Angajamentul fata de o persoana va mentine pasiunea si focul care arde in interiorul vostru si va contribui la dezvoltarea relatiei. 

5. Rabdarea e o virtute
            Pentru a face fata unei relatii la distanta trebuie sa fii stabil si perseverent. Daca nu esti acest tip de persoana si esti implicat intr-o relatie la distanta, atunci ar fi bine sa inveti sa fii rabdator. Concentreaza-ti atentia asupra aspectelor pozitive ale relatiei si nu-ti pierde niciodata speranta. Sa arati ca-ti apreciezi partenerul si relatia si ca vei face tot posibilul ca aceasta sa mearga ii va da de inteles partenerului ca il iubesti cu adevarat.

6. Bucura-te de viata!
            Daca fiinta iubita este departe nu inseamna ca trebuie sa-ti lasi viata de izbeliste. Trebuie sa ti-o traiesti cu sau fara cel pe care-l iubesti. Ai langa tine familia si prietenii pe care nu trebuie sa-i neglijezi.
            Relatiile la distanta sunt prin definitie considerate ca niste lovituri ale soartei. De aceea este important ca cei care se capatuiesc cu o asemenea relatie sa vada suferinta, dificultatile si distanta ca pe niste instrumente de cultivare a iubirii si de maturizare a relatiei. Nu uita ca suferinta ta se va sfarsi cand cel drag va fi inapoi langa tine. Pentru moment, bucura-te sa stii ca la x km departare este cineva care te considera atat de deosebit incat si-a asumat o relatie la distanta. 
 Sursa: www.psychologies.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu